Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Goedkoopste buitenbundel kosten bij je abonnement zonder telefoon

Goedkoopste buitenbundel kosten bij abonnement zonder telefoon

Het is erg vervelend als je een maandfactuur binnen krijgt en je opeens een hoge telefoonrekening hebt. Dit kan gebeuren als je het abonnement overschrijdt. Het is belangrijk om te weten welke provider de laagste tarieven hanteert voor bellen, sms’en en internetten buiten de bundel.

Buitenbundel kosten met een abonnement zonder telefoon

Het kan wel eens voor komen dat je een maand veel sms’jes hebt verstuurd, veel op internet hebt gezeten of veel gebeld hebt. De kans is groot dat je bundel leeg is aan het eind van de maand als je veel hebt verbruikt. Als je bundel totaal verbruikt is worden er vaak buitenbundel kosten gerekend bij elke minuut die je belt en elke MB die je verbruikt met internet. Gemiddeld zijn de tarieven buiten je bundel om een stuk hoger dan de tarieven binnen de bundel. Het is dus belangrijk dat je een abonnement neemt met voldoende sms’jes, belminuten en MB’s. Het is voordelig als je de provider met het goedkoopste abonnement zonder telefoon kiest, met de laagste buitenbundel tarieven als je bundel vaak leeg is.

Bij sommige providers kun je een belplafond en/of internetplafond instellen. Als je de bundel overschrijdt, kun je dus niks meer. Dit is natuurlijk niet handig wanneer je voor een dichte deur staat of iemand dringend moet bereiken. De providers sturen berichten wanneer je een gedeelte van je bundel hebt verbruikt, en wanneer deze helemaal verbruikt is. Door deze SMS weet je precies wanneer je bundel leeg is. Maar mocht je er toch overheen gaan, is het wel handig om te weten wat de kosten hiervan zijn. Het goedkoopste is om niet buiten je bundel te treden, maar een grotere bundel te nemen. Hierdoor voorkom je de hoge buitenbundel kosten.

Buitenbundel kosten per provider

De buitenbundel kosten verschillen per provider. Zo zit er al snel tien cent verschil tussen de verschillende providers bij bellen en sms’en buiten je bundel. In het onderstaande overzicht is te zien wat voor buitenbundel kosten de verschillende providers hanteren. Als je hier inzicht in hebt, kun je een goedkoop abonnement zonder telefoon uitkiezen.

ProviderBelminuutSmsMB
€ 0,31 € 0,31 € 0,15*
€ 0,30 € 0,30 €0,05*
€ 0,31 € 0,31 € 0,10
€ 0,25 € 0,25Verlaging van de snelheid*
€ 0,23 OnbeperktVerlaging van de snelheid*
€ 0,31 € 0,31 € 0,10
€ 0,25 € 0,25Verlaging van de snelheid*
0,200,200,10
€ 0,30 € 0,30 € 0,15*
€ 0,03** € 0,03** € 0,03**
€ 0,30 € 0,30 Niet mogelijk*

*Bij Simyo, Youfone, Tele2, T-mobile, KPN, Vodafone en Telfort is het mogelijk om een extra databundel aan te schaffen. Bij Simyo en Telfort betaal je € 5, en dan krijg je 500MB voor de resterende maand. Bij de andere genoemde providers beginnen de extra bundels vanaf € 2,50 voor 100 MB. Ook hierbij geldt dat de MB’s alleen geldig zijn in de resterende maand.

** HollandsNieuwe hanteert verschillende tarieven per abonnement. Deze prijzen zijn voor de 300-bundels. Hoe hoger je bundel, hoe minder je betaalt buiten de bundel om.

Zoals je ziet verschillen de tarieven best sterk. Bij de providers Tele2, T-mobile en KPN wordt je internetsnelheid automatisch verlaagt naar 64Kbps, tenzij je een extra bundel koopt. Met de verlaagde snelheid kun je hoogstens een Whatsapp bericht versturen. Als je bijvoorbeeld surft op het internet en filmpjes bekijkt, zul je niet genoeg hebben aan de internet verlaging. Het goedkoopste abonnement zonder telefoon is Youfone, en deze provider hanteert ook nog eens een laag buiten de bundel tarief voor MB’s. Het is aan te raden om een bundel te kopen die groot genoeg is, zodat je niet kosten krijgt buiten je bundel.

Abonnement zonder telefoon bij