Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Mobiel dataverbruik blijft stijgen

Dataverbruik groeit ieder kwartaalSinds 2014 stijgt ieder kwartaal het dataverbruik van consumenten. Tele2 biedt momenteel het goedkoopste abonnement aan voor consumenten die graag een hoge downloadsnelheid willen hebben.

Stijging internet verbruik

Ieder kwartaal publiceert de ACM een onderzoek van het mobiel dataverbruik. Op 31 maart heeft het ACM het onderzoek van kwartaal 3 2016 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat in 2016 tussen kwartaal 2 en kwartaal 3 het dataverbruik met 16% is gestegen. Deze stijging is te verklaren doordat mobiele providers vaker 4G aanbieden én ook een hogere downloadsnelheid aanbieden.

Website’s zoals Youtube, Facebook en Spotify testen altijd voordat er content aangeboden wordt je internetsnelheid. Als deze internetsnelheid hoog is wordt er een hogere kwaliteit content aangebonden. In plaats dat een video in HD ready kwaliteit wordt getoond zal deze in Ultra HD worden getoond wat uiteraard meer data zal kosten. Dit is een trend die de komende jaren nog aan zal houden.

Mobiel bellen stijgt ook

Naast het dataverbruik stijgt ook het mobiel bellen. Nederlandse consumenten hebben in kwartaal 3 van 2016 10,5% meer gebeld dan in kwartaal 2 van 2016. Dit heeft waarschijnlijk als reden dat consumenten eerder combinatie abonnement aanschaffen van TV + Internet en daarnaast ook een mobiel abonnement bij dezelfde provider. Deze combinatie abonnementen zijn in veel gevallen goedkoper. De mobiele telefoon vervangt in veel huishoudens de vaste telefoon.

Goedkoopste abonnement zonder telefoon

Tele2 biedt op dit moment het goedkoopste telefoon abonnement voor de gemiddelde consument. Tele2 heeft een mobiel abonnement waarbij je 1000 MB aan data mag verbruiken en 100 belminuten krijgt. De kosten hiervan zijn 10 euro per maand. Daarnaast is dit eventueel ook met een internet én TV pakket te combineren. Als je echter enkel een telefoon abonnement wil afsluiten biedt Simpel een soort gelijk abonnement voor 7,50 per maand. Het verschil tussen Simpel en Tele2 is dat je bij Tele2 een downloadsnelheid van 225 Mbit/s krijgt en bij Simpel een downloadsnelheid van 75 Mbit/s.

Abonnement zonder telefoon bij