Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Het kiezen van een abonnement zonder telefoon

het-kiezen-van-een-abonnement-zonder-telefoonEr zijn zoveel providers die een abonnement zonder telefoon aanbieden dat het wel eens lastig kan zijn om het beste abonnement te kiezen. Voor de meeste consumenten is de prijs van een abonnement belangrijk, maar ook de mobiele internetsnelheid speelt een steeds grotere rol bij het keuzeproces. Door deze twee factoren te combineren wordt het gemakkelijker om een abonnement uit te zoeken.

Het goedkoopste abonnement zonder telefoon

Als het goedkoopste abonnement zonder telefoon zoekt, kun je op dit moment het beste kiezen voor Ben. Of je nu gebruik wilt maken van 4G of 3G, in beide gevallen is Ben de goedkoopste optie. Dit komt mede doordat Ben niet de hoogste 4G snelheid aanbiedt.

Het goedkoopste abonnement met 4G

Hieronder zijn de drie goedkoopste abonnementen te zien waar je 4G bij krijgt. Uit de vergelijking komt Ben als de goedkoopste provider naar voren. Voor slechts tien euro per maand kun je bij Ben gebruikmaken van 4G met een bundel die geschikt is voor gemiddelde verbruikers.

BelbundelDatabundelPrijs per maand
300 min/1300 sms1 GB€ 10,-
250 min/sms1,5 GB€ 13,-
500 min/onb sms1,5 GB€ 15,-

Aan de lage prijs van Ben zit wel een keerzijde: je krijgt hiervoor namelijk een maximale 4G snelheid van 75 Mbit/s tot je beschikking. Voor de meeste mensen zal dit voldoende zijn, maar er zijn andere providers die hogere snelheden aanbieden. Youfone biedt namelijk een maximale 4G snelheid aan van 256 Mbit/s en bij Ziggo kun je een 4G snelheid bereiken tot 225 Mbit/s.

Het goedkoopste abonnement met 3G

Als je geen behoefte hebt aan een abonnement zonder telefoon met 4G ben je ook het goedkoopst uit bij Ben. Youfone en Simpel bieden ook goedkope abonnementen aan waarbij je een vergelijkbare bundel krijgt. De 3G snelheid ligt bij zowel Ben als bij Youfone en Simpel op 14,4 Mbit/s. Deze snelheid is hoog genoeg als je voornamelijk internetpagina’s bezoekt en geen video’s of muziek streamt.

BelbundelDatabundelPrijs per maand
300 min/1300 sms1 GB€ 8,-
250 min/sms1 GB€ 9,50
Onbeperkt min/sms1 GB€ 10,-

Het abonnement met de hoogste downloadsnelheid

Het gemiddelde dataverbruik via mobiele telefoons stijgt elk jaar in Nederland. Er wordt steeds meer en vaker gebruik gemaakt van internet via smartphones en daardoor wordt de behoefte aan hoge snelheden ook groter. Als je vaak video’s streamt of muziek luistert via je mobiele telefoon is het tenslotte wel zo prettig als je geen last hebt van lange laadtijden. Met een hoge 4G snelheid zul je nooit lang hoeven te wachten.

Hoe hoger de 4G snelheid, hoe meer data je zult verbruiken. Doordat internetpagina’s, video’s en muzieknummers sneller geladen worden zul je in dezelfde tijd meer pagina’s bezoeken en meer video of muziek streamen. Dat resulteert in meer datverbruik. Als je kiest voor een hoge 4G snelheid kan het dus slim zijn om ook een grote databundel af te sluiten. In het onderstaande overzicht is te zien wat de maximale downloadsnelheden en de grootste databundels zijn per provider.

Max. downloadsnelheidGrootste databundel
256 Mbit/s6 GB
225 Mbit/s24 GB
225 Mbit/s20 GB
225 Mbit/s25 GB
225 Mbit/s8 GB
150 Mbit/s4 GB
150 Mbit/s3 GB
120 Mbit/sOneindig GB’s*
75 Mbit/s3 GB
14,4 Mbit/s2 GB
14,4 Mbit/s2 GB
*Voor de bundel Oneindig Online van T-Mobile geldt een fair use policy

Youfone biedt de hoogste 4G snelheid aan

Uit de bovenstaande vergelijking komt één provider naar voren als de aanbieder van de hoogste 4G snelheid. Youfone biedt namelijk een maximale downloadsnelheid aan van 256 Mbit/s en heeft daarmee het snelste 4G internet van alle providers. Youfone maakt hiervoor gebruik van het netwerk van KPN, dat bekend staat als het beste netwerk van Nederland. Ook Tele2, Vodafone, Ziggo en KPN bieden met een snelheid van maximaal 225 Mbit/s een hoge 4G snelheid aan.

T-Mobile heeft de grootste databundel

Hoewel Youfone de hoogste maximale 4G snelheid aanbiedt, kun je met een abonnement zonder telefoon van deze provider niet een hele grote databundel kiezen. De grootte van de maximale databundel ligt bij Youfone namelijk op 6 GB. Grootverbruikers van mobiele data kunnen het beste kiezen voor T-Mobile, deze provider biedt namelijk een bundel aan waarbij je onbeperkt gebruik kunt maken van mobiel internet. Bij deze bundel geldt wel een fair use policy om excessief verbruik tegen te gaan. Ook Vodafone, Tele2 en KPN bieden grote databundels aan in combinatie met een hoge 4G snelheid.

Youfone biedt het beste abonnement zonder telefoon aan

Gelet op de prijs en de downloadsnelheid van de verschillende abonnementen kan worden geconcludeerd dat Youfone op dit moment het beste abonnement zonder telefoon aanbiedt. Youfone is namelijk niet alleen één van de goedkoopste providers, maar je krijgt bij Youfone bovendien de hoogste maximale downloadsnelheid via 4G. Als je kiest voor Youfone maak je bovendien gebruik van het beste Nederlandse netwerk: dat van KPN. Natuurlijk kan het zo zijn dat de bundel van Youfone niet helemaal aansluiten bij jouw voorkeuren. Als je andere mogelijkheden wilt bekijken kun je ook zelf abonnementen zonder telefoon vergelijken.

Abonnement zonder telefoon bij