Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Goedkope abonnementen voor kleinverbruikers

Goedkope abonnementen voor kleinverbruikersNiet iedereen verbruikt evenveel data, sommige mensen kijken elke dag netflix terwijl anderen sporadisch een whatapp bericht bekijken. Hoewel de bundels ieder jaar groter worden, blijven er ook bundels voor kleinverbruikers bestaan. Wat zijn de goedkoopste bundels voor kleinverbruikers?

Wat zijn kleinverbruikers

Een kleinverbruiker is iemand die weinig data en belminuten verbruikt. Het gemiddelde verbruik van Nederland ligt ongeveer op de 100 belminuten & 2500 MB per maand. Een kleinverbruiker verbruikt veel minder dan dit, namelijk minder dan 100 belminuten & 500 MB per maand. De kleinste bundel van een aantal provider is groter dan dit verbruik. Zo bieden Tele2, Lebara, T-Mobile & Hollandsnieuwe geen bundels aan die kleiner zijn dan 1000 MB. Deze bundels zijn erg groot voor kleinverbruikers, gezien die meer dan de helft van het aantal MB’s niet zullen gebruiken.

Abonnementen met grotere bundels

Het gemiddelde verbruik in Nederland is de afgelopen jaren gestegen, momenteel is deze stijging aan het stagneren. Dit komt omdat alle providers momenteel 4G aanbieden, daarnaast zijn veel consumenten overgestapt naar een provider die 4G aanbiedt. Door de hoge snelheid van 4G heeft verbruikt een gemiddelde consument meer data. Dit komt omdat grotere bestanden worden gedeeld maar ook omdat per sessie een gebruiker meer webpagina’s bekijkt.

Goedkope abonnementen zonder telefoon

Consumenten die minder dan 100 minuten per maand bellen of minder dan 500 MB per maand verbruiken zijn kleinverbruikers. Hier zit echter ook een minimaal verbruik aan, stel, je verbruikt sporadisch een paar minuten en een paar MB. Dan kan Prepaid een goedkopere optie zijn. Met een prepaid simkaart zet je eerst tegoed op de simkaart voordat je kan bellen en internetten. Hieronder zijn de drie goedkoopste abonnementen te zien, deze worden elke dag up to date gehouden.

Belminuten Databundel Maandprijs
50 250 MB € 3,50 Bestellen
200 0 MB € 5,- Bestellen
150 1 GB € 6,- Bestellen

De sim only abonnementen hierboven zijn momenteel de drie aller goedkoopste abonnementen zonder telefoon. Uiteraard kan het zijn, door bijvoorbeeld een aanbieding dat een abonnement met meer dan 500 MB goedkoper is dan de andere abonnementen. Bij een klein sporadisch verbruik is het aan te raden een prepaid simkaart te nemen in plaats van een abonnement zonder telefoon.

Abonnement zonder telefoon bij