Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Abonnement zonder telefoon voor 1 of 2 jaar

Als je kiest voor een abonnement zonder telefoon is het bij alle providers gunstig om te kiezen voor een tweejarig abonnement. Wie langer bij een provider blijft wordt namelijk beloond met een kleine korting.

Bij het maken van de keuze voor een goedkoop abonnement zonder telefoon is de duur van het abonnement een belangrijke afweging. Kies je voor een tweejarig abonnement waardoor je goedkoper uit bent, of is het handiger om een eenjarig abonnement zonder telefoon te nemen zodat je sneller kunt overstappen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je sneller wilt overstappen naar een andere provider. In dat geval biedt een eenjarig abonnement meer flexibiliteit.

Abonnement zonder telefoon met gemiddelde internetbundel

In de onderstaande vergelijking is de prijs per maand te zien bij een abonnement van één en twee jaar. Daarbij is uitgegaan van een bundel met minimaal 1000 MB aan data, aangezien dat het internetverbruik is van de gemiddelde consument. De vergeleken providers bieden geen abonnement aan dat maandelijks opzegbaar is.

BundelPer maand 1 jaar abonnementPer maand 2 jaar abonnement
1000 min/sms/MB€ 11,-€ 10,-
1000 min, onb. sms, 1000 MB€ 26,-€ 25,-
120 min, onb. sms, 1000 MB€ 21,50€ 19,50

Tweejarig abonnement zonder telefoon is goedkoper

Uit het bovenstaande overzicht blijkt dat een tweejarig abonnement zonder telefoon bij alle vergeleken providers goedkoper uitvalt dan een abonnement voor één jaar. De reden hiervan is dat providers klanten graag voor langere tijd aan zich willen binden. En die loyaliteit wordt beloond met een kleine korting op de maandprijs. Het prijsverschil tussen een één- en tweejarig abonnement zonder telefoon is het grootst bij T-Mobile. De maandprijs is bij een tweejarig abonnement namelijk twee euro lager dan bij een abonnement voor één jaar. Op jaarbasis scheelt dit 24 euro. Bij Hollandsnieuwe en Telfort is een tweejarig abonnement één euro per maand voordeliger dan een éénjarig abonnement, dat scheelt klanten in totaal dus 12 euro per jaar.

Hollandsnieuwe biedt het goedkoopste abonnement zonder telefoon

Wie het goedkoopste abonnement zonder telefoon voor de duur van één of twee jaar wil afsluiten komt uit bij Hollandsnieuwe. Het voordeel van deze provider is bovendien dat klanten een flexibele bundel krijgen. De bundel bestaat namelijk uit 1000 minuten óf sms’jes of MB’s. Hierdoor kun je dus zelf kiezen of je de bundel inzet voor bijvoorbeeld 100 sms’jes, 300 minuten en 600 MB data. Dit is handig voor klanten die schommelen in hun bel, sms en internetgedrag. Als dit per maand verschilt heb je daar bij Hollandsnieuwe weinig last van.

Abonnement zonder telefoon bij