Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Abonnement zonder telefoon, de keuze voor 3G of 4G internet

Abonnement-zonder-telefoon,-de-keuze-voor-3G-of-4G-internetTele2 heeft ervoor gekozen om nieuwe abonnementen standaard gebruik te laten maken van het 4G netwerk. Nieuwe klanten met een 3G toestel kunnen vanaf 1 februari geen gebruik meer maken van de mobiele internetdiensten van Tele2, bestaande klanten kunnen dit uiteraard (tot het einde van het contract) nog wel. Zo zet de provider de eerste stap naar een 4G only netwerk. Bij andere 4G providers kan er nog wel gebruikt gemaakt worden van het netwerk met een 3G toestel.

Het verschil tussen 4G only en 4G providers

In Nederland kan je gebruik maken van 3G en 4G internet. Niet alle providers bieden beiden varianten aan. Zo bieden de netwerkbeheerders (T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2) Standaard 4G internet aan. Het is bij deze providers (met uitzondering van Tele2) mogelijk om gebruik te maken van 3G internet door een 3G toestel te gebruiken of door 4G uit te zetten in de instellingen van je telefoon. Let er hierbij wel op dat je bij bovenstaande providers altijd de prijs betaald van 4G internet; ook in het geval waar er alleen maar gebruik wordt gemaakt van 3G internet. In het onderstaande overzicht zijn de goedkoopste abonnementen voor gemiddeld verbruikt i.c.m. 4G internet terug te vinden.

Goedkoopste abonnement zonder telefoon met 4G internet

BelbundelDatabundelPrijs per maand
100 min/onb sms1 GB€ 10,–
100 min/100 sms1 GB€ 10,-
100 min/sms1,5 GB€ 12,-

Wanneer er net als in bovenstaande voorbeeld alleen maar gebruikt gemaakt gaat worden van 3G internet is het verstandiger om te kijken naar providers waar 3G de standaard is en 4G een optie. De providers Ben, Simpel, Youfone en Simyo bieden allen een abonnement zonder telefoon aan waar 4G kan worden in- en uitgeschakeld. Dit kan een besparing opleveren van ongeveer 2 tot 5 vijf euro per maand. Ook Hollandsnieuwe biedt een abonnement zonder toestel met 3G internet aan, bij deze provider is het echter nog niet mogelijk om 4G internet aan te zetten. In het onderstaande overzicht zijn de goedkoopste abonnementen voor gemiddeld verbruik i.c.m. 3G internet terug te vinden.

Goedkoopste abonnement zonder telefoon met 3G internet

BelbundelDatabundelPrijs per maand
100 min/onb sms1 GB€ 7,50
100 min/100 sms1 GB€ 8,-
1000 min/sms1 GB€ 10,-

Het goedkoopste abonnement zonder toestel met 3G internet is af te sluiten bij Simpel voor 7,50 per maand. Bij Ben en Simpel is het goedkoopste 4G abonnement te vinden voor 10 euro per maand, Bij simpel is dit abonnement ook nog eens in combinatie met onbeperkt sms’en.

Abonnement zonder telefoon bij