Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

4G abonnement zonder telefoon vergelijken

Vergelijk 4G abonnement zonder telefoon

Steeds meer consumenten kiezen voor 4G internet bij een abonnement zonder telefoon. De maximale internetsnelheid van 4G is velen malen sneller dan de internetnetsnelheid van 3G. Als je een 4G abonnement gaat kiezen moet je letten op de grootte van de bundel en welk gebied gedekt wordt door de provider.

De snelheid van 4G

4G internet is de opvolger van het 3G internet. Door middel van 4G internet kun je sneller internetten. Met 4G internet kun je surfen, streamen en grote bestanden snel up- en downloaden. De maximale theoretische snelheid van een 4G abonnement ligt is 150 Mbit/s, de maximale theoretische snelheid van een 3G abonnement, is 42 Mbit/s. Wanneer je een abonnement zonder telefoon wilt met snel internet, is het aan te raden om te kiezen voor een abonnement met 4G.

De maximale snelheid van een 4G abonnement is echter lastig te halen. Het ligt er aan hoeveel mensen hetzelfde netwerk gebruiken en of er andere externe factoren optreden die ruis veroorzaken zoals afstand tot de zendmast en het gebruik van oudere telefoons. De snelheid die gemiddeld behaald zal worden, ligt tussen de 15 Mbit/s en 25 Mbit/s. T-mobile heeft in Nederland het snelste 4G-netwerk, en behaald een maximale snelheid van 120 Mbit/s.

Dekking van 4G in Nederland

Naast het goedkoopste abonnement met 4G ondersteuning, heb je ook een smartphone nodig die 4G ondersteund. Tegenwoordig ondersteunen de nieuwste modellen veelal 4G. Controleer bij het kopen van een smartphone of deze al 4G ondersteuning biedt. Naast een abonnement en telefoon moet ook je provider het gebied, waar je gebruik maakt van 4G, dekken. In de onderstaande afbeelding is te zien welke provider de gebieden dekt.

Dekking 4G in Nederland

Zo is te zien dat KPN het grootste gedeelte van Nederland dekt. Deze vier providers hebben hun eigen 4G netwerk. Bij deze providers maak je automatisch en gratis gebruik van het 4G netwerk.

Vergelijk de 4G abonnementen zonder telefoon

In onderstaande tabel zijn de verschillende providers te zien, of ze een 4G abonnement zonder telefoon aanbieden en de eventuele extra kosten hiervan.

Provider4G beschikbaarKosten*
Ja € 5,-
Ja € 5,-
Nee
Ja € 0,-
Ja € 0,-
Ja**
Ja € 0,-
Nee
Ja € 0,-
Nee
Ja € 5,-

*De kosten die in de tabel staan komen bovenop de prijs die je per maand betaalt.

** Provider Ben biedt alleen 4G snelheden aan bij bundels vanaf 1500 MB.

Het goedkoopste 4G abonnement zonder telefoon

Als je een abonnement zonder telefoon gaat vergelijken, moet je dus eerst kijken of je nieuwe provider wel 4G dekking biedt in jouw gebied. Daarna kun je gaan kijken hoeveel data je wilt. Vaak wordt gedacht dat je met een 4G abonnement meer data verbruikt bij hetzelfde gebruik als een 3G abonnement, dit is echter niet zo. Maar vaak verbruik je wel meer data omdat je sneller kunt surfen.

Omdat je vaak meer gebruik maakt van het snelle internet met een 4G abonnement, is het aan te raden een bundel van minimaal 1500 MB aan te schaffen. Het goedkoopste 4G abonnement zonder telefoon is van Ben. Je betaalt € 15,- per maand voor 1500 MB. Ook zitten hier nog 100 belminuten en/of sms’jes bij. Door een tijdelijke actie van Ben, krijg je 500 MB extra.

Abonnement zonder telefoon bij