Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Steeds meer providers bieden grote databundels aan

Steeds-meer-providers-bieden grote databundels aanYoufone kondigt in navolging van T-Mobile een nieuwe grote databundel van 10 GB aan bij een abonnement zonder telefoon. Het 10 GB abonnement van Youfone met een downloadsnelheid van 256 Mbit/s is geprijsd op 28 euro en is daarmee 3 euro duurder dan het goedkoopste 10 GB abonnement van Tele2.

De helft van de providers heeft nu een databundel van 10GB

De helft van alle Nederlandse providers bieden nu een abonnement zonder telefoon aan met een databundel van 10 GB of groter. Dit is in lijn met het groeiende dataverbruik onder Nederlandse consumenten. Naast Youfone bieden ook de providers KPN, Tele2, T-mobile en Vodafone een abonnement zonder telefoon aan met een databundel van 10 GB of groter. De abonnementen van bovenstaande providers verschillen niet alleen in prijs maar ook in de maximale downloadsnelheid. Het is nog afwachten of ook de rest van de providers grotere databundels zullen gaan uitbrengen.

In onderstaand overzicht zijn alle abonnementen van 10 GB en meer die op dit moment worden aangeboden met elkaar vergeleken op basis van prijs en downloadsnelheid.

BelbundelDatabundelDownloadsnelheidPrijs per maand
Onbeperkt bellen / sms10 GB225 Mbit/s€ 25,-
Onbeperkt bellen / sms12 GB225 Mbit/s€ 27,-
Onbeperkt bellen / sms10 GB256 Mbit/s€ 28,-
Onbeperkt bellen / sms10 GB120 Mbit/s€ 28,-
Onbeperkt bellen / sms10 GB225 Mbit/s€ 38,-

Het goedkoopste 10 GB abonnement zonder telefoon

De prijzen voor een databundel van 10 GB bij een abonnement zonder telefoon lopen niet veel uiteen. Het verschil tussen de prijzen van de verschillende providers ligt tussen de 1 tot 3 euro per maand. Alleen bij KPN is dit verschil groter, bij de provider kost een abonnement met een databundel van 10 GB 38,- euro per maand dit is ongeveer 10 euro meer dan de bij concurrentie.

Het goedkoopste 10 GB abonnement zonder telefoon wordt aangeboden door Tele2 en kost 25 euro per maand, dit is inclusief onbeperkt bellen / smsen en een maximale downloadsnelheid van 225 Mbit/s. Youfone heeft het snelste abonnement met 10 GB internet, de maximale downloadsnelheid bij Youfone is 256 Mbit/s.

De providers KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 bieden ook nog grotere databundels aan waarvan de unlimited databundel van T-Mobile met 35,- euro per maand het grootste en goedkoopste is.

Abonnement zonder telefoon bij