Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Nederland scoort hoog in 4G dekking

Nederland heeft goede 4G dekkingNederland scoort hoog in een onderzoek naar de downloadsnelheid en de dekking van het 4G netwerk in Nederland.

Dekking belangrijk

De kwaliteit van het netwerk van een mobiele provider is belangrijk bij een telefoon abonnement. Alle netwerkbeheerders bieden een dekkingskaart aan op de website. Deze dekkingskaart is opgesteld door de provider zelf en toont aan waar er een dekking is. Het kan zijn dat een provider meldt dat er wel dekking is in een bepaald gebied maar dat het er niet is. OpenSignal is een bedrijf dat regelmatig de dekking onderzoekt door middel van een applicatie op de telefoon.

Onderzoek OpenSignal

Het onderzoek van OpenSignal maakt gebruik van veel metingen gedurende een bepaalde periode. De applicatie die consumenten op hun telefoon geïnstalleerd hebben test sporadisch de internet verbinding en slaat de resultaten op. OpenSignal onderzoekt alle resultaten en kan daaruit opmaken welk land de hoogste downloadsnelheid heeft.

Resultaten OpenSignal onderzoek

Uit de resultaten van het onderzoek dat in februari gepubliceerd is, blijkt dat Nederland een erg goed 4G netwerk heeft. Nederland staat op de vijfde positie van de wereld als het gaat om het beschikbaarheid van het netwerk. Daarnaast staat Nederland tweede van de wereld als het gaat om de 4G downloadsnelheid. Gemiddeld is de 4G downloadsnelheid in Nederland 42,12 Mbit/s.

T-Mobile heeft het beste netwerk

Naast OpenSignal zijn er ook andere bedrijven die de 4G snelheid in Nederland testen. Het onderzoeksbureau P3 doet elk jaar onderzoek naar netwerken binnen Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat T-Mobile het beste netwerk van Nederland heeft. Dit komt ook overeen met een eerder onderzoek van OpenSignal. Hoewel een onderzoek veel inzicht kan bieden op de dekking van een provider is het altijd belangrijk zelf de dekkingskaart te bekijken aangezien er nog gaten in het netwerk binnen Nederland zitten en niet alle netwerkproviders overal dekking hebben.

Abonnement zonder telefoon bij