Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Maandelijks opzegbaar abonnement zonder telefoon

Maandelijks opzegbaar abonnement zonder telefoon>Als je niet aan je abonnement zonder telefoon vast wilt zitten is het slim om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Er zijn namelijk genoeg situaties waarin het handig is als je snel kunt overstappen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je belgedrag verandert. Bijvoorbeeld als je meer moet gaan reizen voor je werk. Maar het is ook goed mogelijk dat er een nieuwe aanbieding beschikbaar komt die voordeliger is dan je eigen abonnement.

Flexibiliteit met maandelijks opzegbaar abonnement zonder telefoon

Het voornaamste voordeel van een maandelijks opzegbaar abonnement zonder telefoon is dan ook dat je kunt overstappen wanneer je wilt. Zodra je een betere provider of een betere bundel tegenkomt zeg je je abonnement op. Binnen een maand kun je dan al aangesloten zijn door je nieuwe provider. De aanbiedingen voor een abonnement zonder telefoon volgen elkaar vaak in rap tempo op, dus het is erg prettig als je hier steeds van kunt profiteren. Daarnaast kun je gemakkelijk overstappen als een andere provider bijvoorbeeld met een hogere 4G snelheid komt, zoals Youfone recent heeft gedaan. Wie vastzit aan een tweejarig contract bij een andere provider kan niet gelijk gebruikmaken van deze snelheid. Je betaalt voor een maandelijks opzegbaar abonnement altijd iets meer dan voor een één- of tweejarig contract, dat scheelt één of twee euro per maand. Deze extra kosten wegen echter ruimschoots op tegen de voordelen die een maandelijks opzegbaar abonnement biedt.

Maandelijks opzegbaar abonnement bij enkele providers

Het merendeel van de providers biedt enkel contracten aan voor de duur van één of twee jaar. Wie behoefte heeft aan flexibiliteit in de vorm van een maandelijks opzegbaar abonnement zonder telefoon heeft niettemin genoeg keuze. Er zijn namelijk vijf providers waar je een abonnement kunt afsluiten dat je maandelijks kunt opzeggen. In het onderstaande overzicht zijn de abonnementen te zien die geschikt zijn voor gemiddelde verbruikers. Het gemiddelde verbruik ligt op ongeveer 300 minuten/sms’jes en 1 GB aan data. Alle getoonde abonnementen zijn inclusief 4G.

BelbundelDatabundelPrijs per maand
300 min/1300 sms1 GB€ 11,-
250 min/sms1,5 GB€ 15,-
500 min/onb sms1,5 GB€ 15,-
Onbeperkt min/sms1,5 GB€ 17,-
300 min/sms1 GB€ 23,-

Ben heeft het goedkoopste abonnement zonder telefoon

Uit de vergelijking blijkt dat één provider verreweg de goedkoopste is bij een gemiddeld verbruik. Als je een abonnement zonder telefoon afsluit bij Ben, kost dit een stuk minder dan bij de andere providers. Voor deze lage prijs krijg je echter niet de maximale 4G snelheid bij Ben, deze ligt namelijk op 75 Mbit/s. Bij Youfone en Ziggo krijg je respectievelijk een 4G snelheid van maximaal 256 Mbit/s en 225 Mbit/s. Alle abonnementen van Ziggo zijn overigens standaard maandelijks opzegbaar. Als je snel mobiel internet belangrijk vindt kun je dus beter kiezen voor één van deze providers. Als je veel belt heeft Tele2 het meest gunstige abonnement zonder telefoon voor jou, aangezien je met het abonnement van Tele2 onbeperkt kunt bellen. De 4G snelheid van Tele2 ligt op 225 Mbit/s.

Abonnement zonder telefoon bij