Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Goedkoopste abonnement zonder toestel

goedkoopste abonnement zonder-telefoon

De onderstaande vergelijking van goedkope abonnementen zonder toestel is gebaseerd op de meest voorkomende abonnementen. Gemiddeld nemen Nederlanders 100 belminuten / sms’jes met 1 GB datalimiet

Goedkoopste abonnement zonder toestel

Je kunt ook zelf goedkope abonnementen zonder toestel vergelijken. Je kunt dan zelf kiezen wat je in het abonnement wilt en ziet dan vanzelf welk abonnement hiervoor het goedkoopste is.

Belminuten Databundel Maandelijkse kosten
100 2 GB € 7,50
100 1 GB € 8,-
1000 1 GB € 8,-

Ben, Youfone en Hollandsnieuwe bieden de goedkoopste abonnementen zonder telefoon aan. Hollandsnieuwe heeft een gedeelde bundel dit betekend dat zowel belminuten, smsjes en data uit een bundel komen, één minuut staat gelijk aan één mb en één sms. Als je veel belt en minder data verbruikt is het verstandig om voor Hollandsnieuwe te kiezen. Alle drie de abonnementen bieden je toegang tot het 4G netwerk bij de providers. De Maximale downloadsnelheid van Ben is 100 Mbit/s, bij Hollandsnieuwe is dat 150 Mbit/s en bij Youfone 256 Mbit/s.

Kosten buiten de bundel

Over het algemeen gebruiken Nederlanders steeds meer mobiel internet waardoor het dataverbruik stijgt. Daarnaast zijn bestanden die over internet verstuurd worden steeds groter. Hierdoor kan het verstandig zijn om te kiezen voor een grotere databundel.

Vebruik buiten de bundel is niet goedkoop. Je moet gemiddeld 20 tot 30 eurocent per minuut betalen als je buiten je bundel belt. Je krijgt bij alle drie providers een waarschuwing als je bijna door je bundel heen bent. Bij Youfone wordt je snelheid naar 64 Kbit/s verlaagd. Met een lagere snelheid zul je minder data verbruiken, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan als je databundel op is geraakt. Je krijgt net zoals bij de belbundel een waarschuwing als je bijna alle data hebt verbruikt.

Abonnement zonder telefoon bij