Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Abonnementen zonder telefoon kiezen

Voordelen bij een abonnement zonder telefoonBij het kiezen van een abonnement zonder telefoon is het belangrijk dat je weet wat je nodig hebt. Als je weet hoeveel je verbruikt kan je het best passende abonnement kiezen.

Een abonnement zonder telefoon heeft voordelen

Een abonnement zonder telefoon heeft meerdere voordelen in vergelijking met een abonnement met toestel. Een abonnement zonder telefoon is goedkoper, daarnaast heb je ook meer flexibiliteit met je abonnement. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten telefoons beschikbaar in Nederland. Niet iedere mobiele provider biedt alle telefoons aan. KPN, Vodafone en T-Mobile bieden vooral high end telefoons aan. Dochterbedrijven van deze netwerkbeheerders bieden vaak budget toestellen aan. Budget toestellen zijn in vergelijking met een high end toestel goedkoper maar hebben ook niet de nieuwste hardware.

Verschillende soorten abonnementen

Je kan verschillende soorten abonnementen zonder telefoon afsluiten. Je hebt hierbij de keuze of je een één- of tweejarig contract afsluit maar je kan ook een maandelijks opzegbaar contract afsluiten. Bij een abonnement zonder telefoon van een één- of tweejarig contract zit vaak een aanbieding inbegrepen. Een aanbieding bij dit abonnement is vaak een vaste korting op maandelijkse kosten. Hou hier rekening mee met het vergelijken van een abonnement zonder telefoon.

Naast de verschillende mogelijkheden van de looptijd van het contract heb je bij een nieuw abonnement ook de keuze tussen 3G of 4G internet. Het verschil tussen 3G en 4G is dat de internetsnelheid hoger is bij een 4G verbinding. Een 3G abonnement zonder telefoon is vaak goedkoper bij een dochterbedrijf van KPN, Vodafone, T-Mobile. Dit komt omdat 3G een techniek is die al langer gebruikt wordt. Voor een 4G abonnement moet je vaak extra per maand betalen, de introductie van 4G is twee jaar geleden begonnen waardoor dit een relatief nieuwe techniek is.

Onbeperkt internet bij een abonnement zonder telefoon

Een databundel bij een abonnement is even belangrijk als een belbundel. Als je gebruik maakt van mobiel internet wordt je databundel kleiner, omdat de verbruikte data er uit wordt gehaald. Zodra deze databundel op is wordt je internetsnelheid bij de meeste mobiele providers verlaagd naar 64 Kbit/s. Niet alle mobiele providers verlagen je internetsnelheid bij een abonnement zonder telefoon. De providers die dit niet doen brengen extra kosten in rekening per MB die je meer verbruikt. Dit kan oplopen tot 30 eurocent per MB.

Het kiezen van een abonnement zonder telefoon

Je hebt een aantal verschillende keuzes bij een abonnement zonder telefoon, je kan kiezen voor de snelste 4G verbinding maar daar moet je ook meer voor betalen. Als je gebruik wilt maken van een abonnement met een hoge 4G downloadsnelheid moet je wél een telefoon hebben die dit ondersteunt. Het is daarom aangeraden dat je een high end telefoon koopt bij een abonnement met snel internet. Een abonnement met een 3G verbinding kan je nemen bij elke telefoon. Het is aan te raden dat je een 3G abonnement neemt en een los budget toestel koopt. Hiermee kan je meer geld besparen.

Bepaal welk abonnement je nodig hebt

Het is belangrijk voordat je een abonnement zonder telefoon afsluit dat je weet hoeveel belminuten en MB aan data je verbruikt. Als je nu al een 4G abonnement hebt is het mogelijk dat als je naar een 3G abonnement overstapt je dataverbruik minder wordt omdat je internetsnelheid ook lager is. Als je vaak over je databundel heen gaat is het verstandig een mobiele provider te kiezen die onbeperkt mobiel internet aanbiedt zodat je geen extra kosten achteraf krijgt.

Abonnement zonder telefoon bij