Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Abonnement zonder telefoon meer in trek

abonnement zonder telefoon meer in trekUit een artikel van Telecompaper bleek onlangs dat steeds meer consumenten kiezen voor een abonnement zonder telefoon. In het tweede kwartaal van dit jaar had ruim een derde van de Nederlanders een abonnement zonder telefoon: dit gold voor 36 procent van de consumenten. Vier jaar geleden had nog maar 24 procent van de Nederlanders een abonnement zonder toestel.

Het aantal klanten dat hiervoor kiest is dus met 12 procent gestegen in die periode. De oorzaak van de groei van het aantal goedkope abonnementen zonder telefoon kan volgens Telecompaper worden verklaard doordat minder consumenten een prepaid abonnement afsluiten.

Goedkoopste abonnement zonder telefoon

Hoewel mobiel internet via 4G voor veel consumenten de voorkeur heeft is er nog altijd een niet onaanzienlijk deel van de klanten die niet per se hoeft te beschikken over snel mobiel internet. Deze laatste groep heeft het voordeel dat een abonnement zonder telefoon met 3G goedkoper is dan een abonnement met 4G.

Abonnement zonder telefoon met 3G

Een abonnement zonder telefoon waarbij je gebruikmaakt van 3G internet is niet bij alle providers verkrijgbaar. Hieronder is een overzicht te zien van de abonnementen met 3G. De maximale internetsnelheid via 3G ligt op ongeveer 43 Mbit/s. Voor de onderstaande vergelijking is uitgegaan van een gemiddeld verbruik van minimaal 300 minuten/sms’jes en 1 GB aan data.

BelbundelDatabundelPrijs per maand
300 min/1300 sms1 GB€ 8,-
250 min/sms1 GB€ 9,50
Onbeperkt min/sms1 GB€ 10,-
1500 min/sms/MB€ 13,-
300 min/sms1 GB€ 16,-

Er zijn vijf providers die een abonnement zonder telefoon aanbieden zonder 4G. Met de bovenstaande abonnementen maak je gebruik van mobiel internet via een 3G verbinding. Ben komt als goedkoopste provider uit de vergelijking naar voren, gevolgd door Youfone. Als je veel belt kan het gunstig zijn om te kiezen voor Simpel, bij deze provider krijg je namelijk onbeperkt bellen en 1 GB aan data voor tien euro per maand.

Abonnement zonder telefoon met 4G

Als je veel gebruik maakt van mobiel internet is het prettig als je kunt internetten met een hoge snelheid. Als je veel internetpagina’s bezoekt of veel video’s streamt is het immers fijn als je geen last hebt van lange laadtijden. Daarom kiezen veel consumenten voor een abonnement zonder telefoon met 4G. Dergelijke abonnementen worden door de meeste providers aangeboden. Soms betaal je extra kosten als je gebruik wilt maken van 4G. In het onderstaande overzicht staan de goedkoopste 4G abonnementen zonder telefoon op basis van een gemiddeld verbruik.

BelbundelDatabundelPrijs per maand
300 min/1300 sms1 GB€ 10,-
250 min/sms1,5 GB€ 13,-
500 min/onb sms1,5 GB€ 15,-
300 min/sms1 GB€ 15,-
Onbeperkt min/sms1,5 GB€ 17,-
300 min/sms1 GB€ 21,-
Onbeperkt min/sms1 GB€ 21,50
Onbeperkt min/sms1,5 GB€ 26,-
Onbeperkt min/sms1 GB€ 27,50

Goedkoopste 4G abonnement zonder telefoon is van Ben

Uit de vergelijking hierboven komt Ben als goedkoopste provider uit de bus. Of je nu kiest voor 3G of 4G, Ben biedt in beide gevallen het goedkoopste abonnement zonder telefoon aan. Wel hebben andere providers enkele voordelen die Ben niet biedt. Zo is een abonnement met onbeperkt bellen voordeliger te krijgen bij Simpel of Tele2 dan bij Ben. Daarnaast biedt Ben een maximale 4G snelheid aan van 75 Mbit/s. Bij Youfone krijg je een veel hogere maximale 4G snelheid van maar liefst 256 Mbit/s. Of je hiervoor een iets hoger bedrag per maand over hebt hangt af van je eigen voorkeuren. Als je precies wilt weten welk abonnement het beste past bij jouw verbruik kun je ook de verschillende abonnementen zonder telefoon vergelijken.

Abonnement zonder telefoon bij