Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Abonnement zonder telefoon voor de grootverbruiker

Als je veel gebruikt maakt van internet, is het aan te raden om een abonnement zonder telefoon te kiezen met een grote databundel.

De grootverbruiker van een abonnement zonder telefoon

Het gemiddelde internetverbruik in Nederland ligt rond de 1000 MB. Je bent een grootverbruiker als je meer dan 2000 MB internet per maand verbruikt. Als je meer dan 2000 MB per maand verbruikt, is het aan te raden een abonnement zonder telefoon aan te schaffen met een grote databundel. Naast de grootte van de bundel, is het ook aan te raden om te kiezen voor snel internet. Een grote databundel met 4G internet is daarbij geschikt om snel en veel te kunnen internetten. Let daarbij wel op dat hoe sneller je internet is, hoe meer je verbruikt. Websites openen bijvoorbeeld veel sneller waardoor je waarschijnlijk meer websites bekijkt. Afbeeldingen en video’s worden door de hoge internetsnelheid ook automatisch in een hogere kwaliteit weergegeven.

Een grote databundel is vooral handig wanneer je veel filmpjes online bekijkt, apps downloadt en online muziek luistert. Één minuut een filmpje bekijken op Youtube kust al 2,5 MB en een app downloaden kost al snel 5 tot 10 MB. Als je één uur luistert naar muziek via een streamingsdienst, kost dit je tussen de 50 en 150 MB.

Een abonnement zonder telefoon met een grote databundel

Er zitten grote verschillen bij de providers die een abonnement zonder telefoon aanbieden. Er zitten verschillen in de internetsnelheden en de prijzen. In onderstaand overzicht zijn de abonnementen van verschillende providers te zien met een databundel van minimaal 2 GB.

SMS/BelbundelDatabundelInternetsnelheidPrijs per maand
100 min/sms2 GB25 Mbps€ 15,-
Onbeperkt2 GB14 Mbps€ 15,-
250 min/sms2,5 GB100 Mbps€ 20,-
120 min
onbeperkt sms
3 GB120 Mbps€ 21,-
100 min/sms2 GB50 Mpbs*€ 23,-
300 min
onbeperkt sms
2 GB225 Mbps€ 24,-
100 min/sms2 GB25 Mbps*€ 24,-
200 min/sms5 GB225 Mbps€ 25,-
150 min
onbeperkt sms
2,5 GB150 Mbps*€ 29,-

* Dit is inclusief de 4G-versneller van € 5,- per maand.

Als je het voordeligst uit wilt zijn met een abonnement zonder telefoon, is het aan te raden te kiezen voor Ben of Simpel. Het voordeel van Ben is dat je gebruik kunt maken van het 4G internet. Bij Simpel kun je onbeperkt bellen en sms’en, maar heb je een minder hoge internetsnelheid. Je kunt er ook voor kiezen om een hoge databundel aan te schaffen bij Youfone of Simyo. Hierbij heb je de keuze om 4G internet aan of uit te zetten. Als je er voor kiest om 4G internet niet aan te zetten, ben je € 5,- per maand goedkoper uit.

Wil je de hoogste maximaal haalbare snelheid behalen, dan is het verstandig om te kiezen voor KPN, Telfort of Vodafone. Deze drie providers bieden ieder een maximale snelheid van 150 Mbps aan. Bij KPN heb je een bundel van 5 GB, terwijl dit bij Telfort en Vodafone respectievelijk 2,5 GB en 2 GB is.

Abonnement zonder telefoon bij