Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Abonnement zonder telefoon goedkoper

Abonnement zonder telefoon goedkoperJe wilt een abonnement afsluiten en iedere provider heeft de beste deals, inclusief een gratis telefoon. Je kunt soms maar beter kiezen voor een goedkoop abonnement zonder telefoon.

Gratis telefoon bij abonnement

Het klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn: een abonnement afsluiten en dan een dure telefoon helemaal gratis erbij krijgen. Zoals wel vaker geldt: als dingen te mooi lijken om waar te zijn, dan zijn ze dat vaak ook. Zo geldt ook voor abonnementen met een gratis telefoon. Niet voor niets is een abonnement zonder telefoon zo goedkoop. Je betaalt elke maand meer voor een abonnement met een telefoon, en die gratis telefoon is dus helemaal niet zo gratis.

Goedkoop de nieuwste telefoon

Stel je wilt een abonnement afsluiten met een iPhone 6 bij Vodafone. Je kunt een abonnement afsluiten voor 49,- euro per maand. Het abonnement wordt afgesloten voor twee jaar. Je krijgt de nieuwste iPhone voor een eenmalig bedrag van 95,- euro. Hetzelfde abonnement zonder telefoon kost per maand 24,- euro. Het is een simpele rekensom: per maand is het abonnement met telefoon 25,- euro duurder dan hetzelfde abonnement zonder telefoon. Je betaalt dus 24 maanden een bedrag van 25,- euro extra voor de telefoon. Kortom: 600,- euro. Je hebt eenmalig een bedrag van 95,- betaald voor de telefoon. Je betaalt uiteindelijk een bedrag van 695,- voor de telefoon. Je betaalt in dit geval ongeveer 40,- euro meer dan voor een los toestel.

Abonnement zonder telefoon

Je kiest een abonnement vanwege die ‘gratis’ telefoon? Abonnementen met een gratis telefoon zijn over het algemeen de duurdere abonnementen, met veel belminuten en MB’s voor mobiel internetten. Zeker wie niet veel belminuten en MB’s gebruikt, is voordeliger uit met een goedkoop abonnement zonder telefoon.

Een abonnement zonder telefoon is goedkoper dan een abonnement met telefoon omdat:

  • Je betaalt niet voor een te duur abonnement met te veel belminuten
  • Je betaalt geen extra maandelijks bedrag voor die ‘gratis’ telefoon

Je bent misschien dus wel een stuk voordeliger uit met een abonnement zonder telefoon. Kijk eens kritisch naar de prijzen van de verschillende abonnementen en zoek het abonnement dat het beste bij jou past.

Abonnement zonder telefoon bij