Onafhankelijk Gratis nummerbehoud
Alle providers Alle abonnementen

Abonnement zonder telefoon bij provider met hoge waardering

Abonnement-zonder-telefoon-bij-provider-met-hoge-waarderingBehalve prijs, dekking en de flexibiliteit die een provider biedt, kan ook het oordeel van bestaande klanten iets zeggen over de kwaliteit van providers. Onlangs peilde onderzoeksbureau Telecompaper onder zijn panel hoeveel procent van de klanten zijn provider zou aanraden aan een ander. Op basis van de uitkomsten is Simyo de beste provider om een abonnement zonder telefoon bij af te sluiten.

Simyo behaalde in het onderzoek namelijk de hoogste Word of Mouth (WoM) score van alle providers. 66 procent, ofwel tweederde van de Simyo klanten zou de provider aanbevelen bij andere consumenten. Op basis van bestaande klanten van Simyo is de provider dus een goede keus voor wie op zoek is naar een nieuw abonnement zonder telefoon. KPN kreeg een bijna even hoge score: 65% van de KPN zou anderen aanraden om te kiezen voor de provider. Ook T-Mobile en Vodafone behaalden een relatief hoge WoM score. Hollandsnieuwe en Ben hebben het kleinste percentage eigen klanten dat de providers zou aanbevelen.

WoM score
66
65
63
62
59
57
56
50
50
Bron: Telecompaper

Goedkoopste abonnement zonder telefoon bij gemiddeld verbruik

De mate waarin klanten hun provider aanbevelen is een interessante factor bij het kiezen van een abonnement zonder telefoon, maar voor de meeste consumenten zal de prijs toch doorslaggevend zijn. Hieronder is van alle providers te zien welk abonnement het goedkoopste is bij een gemiddeld verbruik van 300 minuten en/of sms’jes en 1 GB aan data. Hieruit blijkt dat Simpel op dit moment de goedkoopste provider is, met een bundel voor onbeperkt bellen en sms’en en 1 GB aan data. Wie behoefte heeft aan een grotere databundel kan beter kiezen voor een abonnement zonder telefoon van Tele2 of Vodafone. Deze providers bieden namelijk een iets grotere databundel aan voor een concurrerende prijs.

BelbundelDatabundelPer maand
Onbeperkt min/sms1 GB€ 10,-*
300 min/sms1 GB€ 11,-
1500 min/sms/MB€ 13,-*
Onbeperkt min/sms1,5 GB€ 14,-
300 min/sms1 GB€ 16,-
300 min/sms1 GB€ 22,-
300 min/onbeperkt sms2 GB€ 24,-
Onbeperkt min/sms1 GB€ 25,50
Onbeperkt min/sms1 GB€ 27,50
*Simpel en Hollandsnieuwe bieden geen 4G aan

Abonnement met hoge waardering én een goede prijs

Het liefst sluit je natuurlijk een abonnement zonder telefoon af bij een provider die ook nog een hoge waardering krijgt in de vorm van een hoge WoM score. Hieronder is per provider te zien welke WoM is behaald en wat je per maand betaalt voor een abonnement. Op basis van deze vergelijking kan niet één op één worden geconcludeerd dat een hoge prijs ook automatisch leidt tot een hoge waardering. Maar voor een groot deel gaat het verband tussen prijs en WoM score wel op.

WoM scorePer maand
57€ 10,-
50€ 11,-
50€ 13,-
56€ 14,-
66€ 16,-
59€ 22,-
62€ 24,-
63€ 25,50
65€ 27,50

Op basis van de bovenstaande informatie kan worden geconcludeerd dat de vier goedkoopste aanbieders van een abonnement zonder telefoon, Simpel, Ben, Hollandsnieuwe en Tele2 de laagste waardering krijgen van hun klanten. De providers die een hogere prijs per maand in rekening brengen, krijgen juist een hogere waardering. De enige uitzondering hierop wordt gevormd door Simyo. De provider is namelijk een middenmoter qua prijs, maar met 66 procent van de Simyo klanten die de eigen provider aanbeveelt heeft Simyo wel de hoogste WoM score. Daarmee biedt Simyo de beste prijs-waarderingsverhouding.

Abonnement zonder telefoon bij